Nahkahevipartio  julkaisee ”Orjaplaneetta”-nimeä kantavan kakkosalbuminsa 26.2.2021. Bändi on tehnyt kolmeosaisen videosarjan, jossa Nahka-Sami, Paha-Tapio ja Henkka esittelevät hengentuotostaan kappale kappaleelta.

Orjaplaneetta track-by-track -videosarjan ensimmäisessä osassa esitellään albumin kolme ensimmäistä raitaa ”Aja!”, ”Veritiikeri” ja ”Elävältä Haudattu”. Laulaja-basisti Nahka-Sami sanailee kappaleista seuraavaa:

”’Aja! julkaistiin sinkkuna jo huhtikuussa 2020. Se on yksi niitä biisejä, joista tiesi jo ekoissa jameissa, että tämä tulee levylle. Kovaa ajamisesta kertova kappale, jonka nimeksi tuli luonnollisesti ’Aja!’

Veritiikeri’ julkaistiin levyn ekana musavideosinkkuna marraskuussa. Kappaleen ensimmäinen versio syntyi itse asiassa jo debyyttialbumin sessioissa, samana iltana kuin esim. ’Rikotaan Äänivalli’. ’Veritiikeriä’ piti kuitenkin haudutella vähän pitempään – ja hyvä kun hauduteltiin! Mysteeri kappaleen nimen takaa saattaa selvitä oheiselta videolta.

Elävältä Haudattu on vielä vanhempi biisi – yksi Tyrantin ensimmäisiä. Joskus kappaleella kestää 11 minuuttia valmistua (esim. ’Paranoid’ ja ’Aja!’), joskus neljä vuotta. Biisin sanoitukset ovat tärkeä käännekohta ’Orjaplaneetta’-albumilla. Ai niin, mainitsinko jo, että tämä on konseptilevy? Siitä lisää tietoa seuraavassa jaksossa.”

Katso osa 1!

Toisessa osassa esitellään raidat ”Toinen Maailma”, ”Matkalla Vapauteen” ja ”Feeniks”:

”’Toinen Maailma’ on yksi niitä biisejä, joka oli vain pakko tehdä, kun siihen idea tuli. Dramaattinen kasariballadi, jonka sanoituksissa käydään ’Orjaplaneetta’-albumin teemaan käsiksi oikein kunnolla. Ei ehkä levy-yhtiön lempparivalinta sinkuksi, mutta ei kai mikään meidän biisi ole.

Matkalla Vapauteen’ on rumpali Paha-Tapion suosikkeja, luultavasti siksi, että jätkä pääsee siinä vihdoin tykittelemään oikein kunnolla. Biisi on ehtaa hevimetallia.

Feeniks’ on levyn vika sinkku, josta julkaistaan musavideo albumin julkaisupäivänä 26.2. Biisistä on helppo ennustaa livesuosikkia, kolmeen minuuttiin on mahdutettu nimittäin roimasti vauhtia, vaaraa ja tilanteita.”

Katso osa 2!

Kolmannessa ja viimeisessä osassa esitellään raidat ”Valon Uhka”, ”Tulella Merkitty” ja ”Orjaplaneetta”:

Valon Uhka’ on muuta levyä hitaampi, raskaampi ja isompi kappale. Hienojen kitaramelodioiden kannattelema biisi, jonka sanoitukset lauletaan konseptialbumin pahiksen, Konesydämen, suulla.

Tulella Merkitty’ on albumin herkempää osastoa, laulaahan sen yhtyeen oma runosielu, kitaristi Henkka. Biisi saattaa kostuttaa silmäkulmia ja kalsareita.

Orjaplaneetta’ lienee suomenkielisessä hevimetallissa hieman harvinaisempi tapaus, nimittäin yli 11 minuuttia kellottava progemetallieepos. Kunnianhimoisinta Tyranttia koskaan. Kappale onnistui paremmin kuin hyvin, ja tässä kohtaa lienee paikallaan mainita albumin äänityksistä ja miksauksista vastannut Juhis Kauppinen: kovaa ajoa myös äänipöydän takana!”

Katso osa 3!